До 6 лютого в Києві можна подивитись на чарівні фіалки

А ще на виставці відвідувачам запропонують каву, чай та цукерки.

До 6 лютого у Будинку природи відбуватиметься виставка фіалок. На ній представлено багато нових сортів останніх років, а також презентують новинки молодого селекціонера Татарчук Альони (селекція ТА). Про це повідомили організатори виставки.

На честь відкриття першої виставки підготували подарунки — всі охочі можуть отримати листовий черенок сенполії для самостійного вирощування. А ще на виставці відвідувачам запропонують каву, чай та цукерки.

Виставка проходитиме до 6 лютого, з 11:00 до 18:00 (неділя до 17:00) в Будинку природи, вул. Рогнідинська, 3 (метро Палац Спорту).
Вартість вхідного квитка: 50 грн та 30 гривень.

Як пише портал Gardeningknowhow, навчитися вирощувати квіти фіалки легко. Насправді вони в основному доглядають за собою в саду. Дикі фіолетові квіти Дикі фіалки ( Viola odorata ) мають серцеподібне листя з фіолетово-блакитними квітками. Деякі сорти також мають білі або жовті суцвіття. Хоча в деяких районах вони вважаються однорічними або дворічними, дикі фіалки часто самосіваються, повертаючись щороку в несподіваних місцях. Квіти, розташовані низько на рослині, іменовані клейстогамними квітами, не розкриваються, а натомість виробляють і розміщують насіння, що дозволяє рослині легко розмножуватися. Єдиним недоліком цього атрибута є той факт, що дикі фіалки мають тенденцію ставати інвазивними , з’являються майже скрізь, якщо їх не контролювати за допомогою якогось типу бар’єру. Дикі рослини фіалки також поширюються через підземні кореневища. Вирощування диких рослин фіалки в саду Вирощувати фіалки легко, а при догляді вони знаходять багато застосувань у саду. Дикі фіалки роблять чудові акценти навколо дерев, біля джерел води та ліжок. Вони також є чудовим вибором для моментального покриття ґрунту в лісистому саду . Їх навіть можна вирощувати в контейнерах. І листя, і квіти (які розпускаються в кінці зими і на початку весни) також їстівні і багаті вітамінами. Фіалки можна садити майже в будь-який час навесні та восени, хоча краще ранньої весни. Ці рослини люблять легку тінь, але також будуть процвітати на сонячних місцях. Хоча вони переносять багато типів ґрунтів, дикі фіалки віддають перевагу ґрунту, який є вологим, але добре дренованим і багатим органічними речовинами.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися