Кінострічка за мотивами повісті Кузьми Скрябіна: коли відбудеться прем'єра

Коли кияни зможуть подивитися фільм, знятий за мотивами автобіографічної повісті Кузьми Скрябіна

У кінотеатрах Києва й інших міст прем'єра фільму "Я, "Побєда" і Берлін" відбудеться 24 березня. Тож кіно, яке зняте за мотивами книги Кузьми Скрябіна, можна буде подивитися на екранах кінотеатрів. Про це відомо з офіційного сайту Державного агентства з питань кіно.

Режисерка — Ольга Ряшина, актори — Іван Бліндар (у ролі Кузьми), Марія Стопник (у ролі Барбари), киянин Володимир Гева (у ролі Барда). Кіно зняла кінокомпанія Star Media, кінострічка створена за підтримки Держкіно.

Сюжет фільму "Я, "Побєда" і Берлін" розгортається довкола пригод молодого Андрія, який поїхав на старому авто з України до Німеччини. За задумом творців стрічки, у різних сценах гратиме музика Скрябіна — кавери його пісень у виконанні сучасних українських музикантів і співаків.

Серед них такі: "Старі фотографії", "Мовчати", "Чекаю ночі", "То моє море", "Чорнобиль форева", "Говорили та курили". Загалом саундтреків-каверів буде понад десять, їх планують об'єднати в альбом.

У кіно прослідковуються зміни у характері героя, його становлення як артиста, музиканта, композитора, співака. Звісно, у кіно є й любовна лінія — дівчина Барбара чекає на молодого Кузьму, що забарився у Берліні разом із товаришем. За сюжетом, події відбуваються у 90-ті роки минулого століття. Тоді Андрію було 20 із гаком років.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, коли вийде у прокат "Носоріг" Олега Сенцова. Фільм присвячений життю кримінального світу в Україні в останньому десятиріччі XX століття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися