У Києві заборонять встановлювати кондиціонери на історичних будівлях

Зокрема, під заборону потраплять розміщення систем кондиціонування повітря

У Києві можуть заборонити прибудову, зміну форми вікон і балконів, а також установку кондиціонерів на фасадах об’єктів культурної спадщини.

Як повідомив профільний заступник голови КМДА Володимир Прокопів, така заборона допоможе відновити естетичний вигляд історичних будинків, розміщених у центральному історичному ареалі Києва.

Зокрема, під заборону потраплять розміщення систем кондиціонування повітря, якщо вони псують архітектурний вигляд історичної будівлі. Також не допускатиметься утеплення та скління наявних балконів і лоджій, їхня добудова, розширення тощо.

Старі будівлі є свідками естетичної та культурної історії міста, допомагаючи людям відчути місце та зв’язок із минулим. Історичні будівлі часто представляють щось відоме або важливе для людей, які живуть у місті, або тих, хто його відвідує. 

Визнаючи важливість старих будівель для громадськості та для спадщини країни,

Економічні вигоди від збереження історії

Старі будівлі, особливо ті, що були побудовані до Другої світової війни, часто виготовляються з матеріалів вищої якості. Замінити ці будівлі на подібні рідкісні листяні породи, такі як сосна серцебиття, було б непрактично і не по кишені. Нові будівлі також, як правило, мають тривалість життя лише 30-40 років, тоді як багато старих будівель були побудовані на довговічність. Зберігати історичні будівлі та покращувати їх відповідно до сучасних норм і вимог може мати економічний сенс.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися