Скульптури дітей-засновників Києва на Поштовій вбрали до Дня закоханих

Скульптури отримали білі крильця, німби та стріли амура.

Скульптури дітей-засновників Києва Кия, Щека, Хорива і Либеді біля фонтану на Поштовій площі отримали нове вбрання до Дня всіх закоханих.

Фото оприлюднив київський скульптор Володимир Журавель, який і є автором скульптурної композиції. 

Скульптури отримали білі крильця, німби та стріли амура.

picture

Довідка: Луперкалія (свято (15 лютого) на честь Луперка, що його встановили, за переказом, Ромул і Рем) пережило початкове піднесення християнства, але було оголошене поза законом — оскільки вважалося "нехристиянським" — наприкінці 5 століття, коли Папа Геласій оголосив 14 лютого Днем Святого Валентина. Однак лише набагато пізніше цей день остаточно асоціювався з коханням. У середні віки у Франції та Англії заведено вважати, що 14 лютого починається шлюбний сезон птахів, що додало ідеї, що середина лютого - День святого Валентина повинно бути днем ​​для романтики. Англійський поет Джефрі Чосер був першим, хто зафіксував День Святого Валентина як день романтичного святкування у своїй поемі 1375 року "Парламент Фулів", написавши: "Бо це було надіслано в день Святого Валентина".

Привітання до Святого Валентина були популярні ще в Середньовіччі, хоча написані валентинки почали з’являтися лише після 1400 року. Найстарішою відомою валентинкою, яка все ще існує сьогодні, був вірш, написаний у 1415 році Чарльзом, герцогом Орлеанським, своїй дружині. Він був ув'язнений у лондонському Тауері після його полону в битві при Азенкурі. Через кілька років вважається, що король Генріх V найняв письменника на ім’я Джон Лідгейт, щоб він склав валентинку для Катерини Валуа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися