У Києві відбулася прем'єра фільму Сенцова "Носоріг": подробиці

Безліч постів із заходу в соцмережах та велика кількість запрошених знаменитостей: як пройшла прем'єра фільму Олега Сенцова "Носоріг"

Про те, що сьогодні, 15 лютого, пройшла прем'єра фільму Олега Сенцова "Носоріг", сам режисер повідомив на своєму офіційному обліковому записі у Facebook: також фотографії з прем'єри в мережі публікують його друзі та журналісти.

Серед запрошених на прем'єру фільму можна було зустріти третього президента України Віктора Ющенка, п'ятого президента України Петра Порошенка, голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, депутатів Сергія Рахманіна, Іванну Клімпуш-Цинцадзе, музиканта та співака Святослава Вакарчука, дисидента Зісельса, колишнього главу уряду Олексія Гончарука, екс-міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, екс-міністра фінансів Олексія Данилюка та екс-міністра культури Євгена Ніщука.

У кримінальній драмі "Носоріг" передано історію українських неспокійних 90-х, що, за словами Сенцова, було для нього найважливішим відобразити і деромантизувати цей період.

Сюжет зав'язаний спогадах колишнього бандита історію його життя. Вже з дитинства головний герой знав, що, треба бути жорстоким і сильним: це знання і перетворює його на не знає жалю Носорога. Для нього такий бажаний зліт перетворився на падіння, в якому він втратив свою сім'ю та себе самого, проте зустріч із незнайомцем подарувала Носорогу шанс на зміни.

Сенцов також уточнив, що основною метою даного фільму було ширше зобразити історію 90-х: показати, як люди входили в цей час ще з 70-х років, як жили там, який вплив цей період на них мав і якими вони вийшли з цього. часу. Режисер уточнив, що період, про який йдеться у фільмі, дуже сильно спотворив уявлення про життя і навіть зараз більшість людей живе не за законом, а "за поняттями" - у цьому, на думку Сенцова, і є проблема, яка не дає Україні розвиватиметься. У цей фільм Олег Сенцов заклав посил для сучасної молоді, яка активно романтизує 90-ті, не знаючи, яким був цей час насправді.

Фільм "Носоріг" є першою кінострічкою, знятою після звільнення Сенцова з російського полону і знято цей фільм у копродукції з Польщею та Німеччиною.

У прокат фільм "Носоріг" вийде з 17 лютого і буде доступний для перегляду в 130 кінотеатрах України.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, коли відбудеться прем'єра фільму, знятого з автобіографічної повісті Кузьми Скрябіна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися