Які архітектурні пам’ятки відреставрують в Києві цього року

Так, відбудеться ремонт у Національному історико-архітектурному музеї “Київська фортеця”, а також у низці столичних закладів культури.

У Департаменті культури КМДА на запит "Укрінформу"  розповіли, які  ремонтно-реставраційні роботи заплановані на 2022 рік. Так, відбудеться ремонт у Національному історико-архітектурному музеї “Київська фортеця”, а також у низці столичних закладів культури.

Так, у Національному історико-архітектурному музею "Київська фортеця" мають відреставрувати капонір першого полігону з пристосуванням під музей АТО та башту №4 з пристосуванням під культурно-мистецький музейний комплекс “Наводницька башта”.

Також планується провести ремонтно-реставраційні роботи будівель Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського, Музею шістдесятництва, Театрально-видовищного закладу культури “Київська мала опера”, Київського академічного театру українського фольклору “Берегиня”, Творчої майстерні “Театр маріонеток”, Київського академічного театру ляльок.


Навіщо реставрувати архітектурні пам’ятки?

Ці будівлі є естетичним, наочним показом того, як місто змінювалося з часом, але багато з них містять історичні елементи, які йшли збоку протягом багатьох років. Міста часто роблять великий акцент на відновленні цих історичних елементів, щоб зберегти відчуття історії, майстерності та безперервності, а також повторно використовувати існуючі конструкції для полегшення процесу будівництва. Перша причина стосується культури та естетики, а друга більш практична. Крім того, існує переконання, що найбільш стійка будівля — це та, яка вже існує. Перепрофілювання старих конструкцій для сучасного життя зменшує споживання матеріалів і відходів під час будівництва (незалежно від того, історично значущих чи ні).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися