Напад окупантів: у Київській області врятували картини Приймаченко

Колекції цього музею були роботи відомої української народної художниці Марії Приймаченко.

У селищі Іванків в Київській області у неділю, 27 лютого, внаслідок наступу російських окупантів згоріла будівля історико-краєзнавчого музею. В колекції цього музею були роботи відомої української народної художниці Марії Приймаченко.

"У містечку Іванків згорів історико- краєзнавчий музей. Знищені унікальні твори Марії Приймаченко", – повідомила  колекціонерка української старовини й мистецтва, дослідниця і блогерка Устина Стефанчук.

Роботи Приймаченко іванківці винесли і розмістили в хатах людей, музей пообіцяли відбудувати.

"Роботи Приймаченко іванківці винесли по хатах! Вони не згоріли!!!! Музей відбудуємо!", – повідомила ведуча телеканалу "Рада" Тетяна Гончарова. Також з'явилась інформація, що частина колекції була на виставці у Києві.

У Києві тривають бої, за даними КМДА, комендантська година триватиме з 20:00 до 7:00. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на класне відео гімну нашої країни.

picture

Фото: Укрінформ

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині внаслідок постійних обстрілів та боїв багато руйнувань інфраструктурних об’єктів. Точкового руйнування зазнали Васильків та Бровари, повідомив голова Київської ОДА. Серед територіальних громад найбільше постраждали Бучанська, Димерська, Ірпінська та Іванківська громади Київщини.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися