У Києві встановлюють захисні конструкції для культурних пам'яток

Вже завершили роботи біля пам'ятника Самсону, за експозицією музею Михайлівського собору, на Кам'яницях київського війта

Останні кілька днів у Києві встановлюють захисні конструкції для пам'яток культурної спадщини. Роботи з монтажу спільно з громадськістю здійснює Департамент охорони культурної спадщини за дорученням мера Києва Віталія Кличка за підтримки профільного заступника голови КМДА Володимира Прокопіва.

"Вже завершили роботи біля пам'ятника Самсону, за експозицією музею Михайлівського собору, на Кам'яницях київського війта. Завершуємо захист пам'ятника Володимиру. Днями приступимо до роботи біля пам'ятників Сковороді, Богдану Хмельницькому і далі за списком", – повідомив директор Департаменту Олександр Нікоряк.

Він зазначив, що далі продовжуватимуться роботи на пам'ятниках Грушевському, Шевченку, Лисенку, Сагайдачному, на монументі та колоні Магдебурзького права. Також Департамент шукає варіанти 3D-моделювання важливих культурних та історичних пам'яток, будівель, які можуть опинитися під вогонь російських окупантів.

Нікоряк звернувся до всіх небайдужих представників будівельного бізнесу долучитися до захисту визначних пам'яток Києва.

Як повідомляли "Коментарі", мер Києва Віталій Кличко отримав звання почесного члена Європейського комітету регіонів. Він заявив, що вважає це свідченням підтримки боротьби українців за свою землю та європейські цінності. "Від Європейського комітету регіонів як мер Києва та голова Асоціації міст України отримав звання Почесного члена цієї організації. Це вперше, коли Європейський комітет регіонів надає таке почесне членство. Для мене велика честь отримати таке звання. І, впевнений, це свідчення підтримки європейським самоврядуванням боротьби українців за свою землю та цінності, підтримка місцевого самоврядування в Україні", – заявив Кличко.


 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися