У Києві продовжують захищати пам’ятники від обстрілів (ФОТО)

Як тривають роботи, розповіли в мерії столиці

У Києві тривають роботи із спорудження захисних укріплень пам’яток, які можуть потрапити під вогонь російських окупантів. Про це повідомили у мерії столиці, передають "Коментарі".

Роботами керує Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації. представники КМДА разом з активістами вже завершили укріплення пам’ятника Петру Сагайдачному. Зараз у центрі столиці укріплюють пам’ятники Княгині Ользі, Богдану Хмельницькому та Миколі Лисенку, на черзі — пам’ятник Григорію Сковороді. Дбати за збереженням пам’ятників у Києві мерії та громадськості допомагають бізнесмени.

До Департаменту охорони культурної спадщини КМДА лише за два дні надійшли понад 80 дзвінків із пропозиціями надати будматеріали, техніку та провести фахову роботу, повідомив керівник відомства Олександр Никоряк. "Нам передали два генератори. Робота кипить, а ваша допомога надихає. Українці, ви – неймовірні!" — наголосив він.

В мерії запрошують долучитися до захисту пам’ятників у столиці небайдужих представників будівельного бізнесу. Контактна інформація з цих питань оприлюднена на офіційному сайті КМДА

Нагадаємо, останні кілька днів у Києві встановлюють захисні конструкції для пам’яток культурної спадщини. Вже завершили роботи біля пам’ятників Володимиру, Самсону, експозиції музею Михайлівського собору та на Кам’яниці київського війта.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вітражі фунікулера укріплюють спеціальними дошками, обгорнутими вогнестійким брезентом. Таким чином намагаються зберегти цінний об'єкт мистецтва від можливих обстрілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися