Гімну не буде: кияни оскаржили рішення про спів гімну в школах

Щоденне виконання гімну перед уроками в школах Києва може скасувати суд

Гучна історія про щоденну співі гімну в школах Києва отримала продовження. Таке рішення Київради не припало до вподоби жителям столиці, і вони вирішили домагатися скасування подібної ініціативи через суд. Про це повідомляє "Ліга".

Так, згідно з інформацією порталу, Окружний адміністративний суд Києва розглядає питання про відкриття адміністративної справи та про призупинення рішення Київради як захід забезпечення за позовом. У заяві просять скасувати щоденне виконання гімну перед початком уроків. Про заявників не повідомляється, проте громадяни хочуть визнати рекомендацію виконувати гімн протиправною та на той час, поки буде вестися судове розслідування скасувати цю норму.

Нагадаємо, що 30 липня Київрада зобов'язала учнів і вчителів шкіл столиці виконувати перед уроками державний гімн. Пізніше в пресслужбі Київради уточнили, що мова йде тільки про рекомендації. Рішення Київради було неоднозначно сприйнято серед киян.

Як повідомляв портал "Коментарі", від Київради вимагають скасувати рішення про обов'язкове виконання гімну в школах перед уроками. На сайті Київської міської ради третього серпня з'явилася відповідна петиція.

Петицію "Про скасування незаконного рішення Київради про обов'язкове виконання Державного гімну України кожен день у всіх школах м.Києва" зареєстрував киянин Микола Ісаєв.

"Цим незаконним рішенням Київрада знецінила і принизила Гімн України, як державний символ країни, який тепер повинен виконуватися щодня в звичайні робочі дні та в звичайних школах м.Києва, а не як встановлює Конституцію України і Закон України" Про Державний гімн України "-  на урочистих заходах загальнодержавного значення ", - зазначив автор петиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися