У Києві демонтують десятки пам’ятників радянських часів, — Кличко

Мер столиці розповів про плани щодо дерусифікації

У Києві демонтують десятки пам’ятників радянських часів та об’єктів, пов’язаних з Росією. Про це під час демонтажу однієї з скульптур під Аркою дружби народів заявив мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Голова Київської міської державної адміністрації повідомив, що одну з скульптур, а саме — російського робітника — приберуть до вечора. "Вісім метрів металу так званої "дружби двох народів" демонтуємо. І що символічно — коли скульптуру намагалися підійняти краном, відпала голова у російського робітника", — прокоментував початок демонтажу Кличко.

За його словами, у Києві планують демонтувати ще десятки пам’ятників радянських часів. "Загалом плануємо демонтувати в столиці ще близько 60 пам’ятників, барельєфів, знаків, пов’язаних з радянщиною і росією", — зазначив Кличко.

Мер столиці також повідомив, яку назву планують надати монументу Арка дружби народів. "Я підписав і подам проєкт рішення, який Київрада розгляне на найближчому засіданні. Про перейменування арки на Арку свободи українського народу", — сказав Кличко.

Очільник столиці також повідомив, що Арку дружби народів після перейменування підсвітять жовто-блакитними кольорами. 

Нагадаємо, у столичній мерії триває процес прийому пропозицій щодо перейменування вулиць та інших об’єктів у Києві, які пов’язані з Радянським Союзом, РФ та Білоруссю. Загалом у Києві в рамках процесу дерусифікації до понад чотирьох сотень зросла кількість об'єктів, які необхідно перейменувати. Подробиці — в нашому матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися