Дерусифікація Києва: кількість об'єктів для перейменування зросла

Триває прийом пропозицій від киян

У Києві в рамках процесу дерусифікації зросла кількість об'єктів, які необхідно перейменувати. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

Столична влада продовжує приймати пропозиції киян щодо нових назв вулиць та інших об'єктів міського підпорядкування. Їхній перелік збільшено до 467. Пропозиції прийматимуть до 1 травня 2022 року на електронну адресу: [email protected].

Секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко зазначив, що депутатський корпус підтримує всі громадські ініціативи щодо перейменування столичних об’єктів, які пов'язані з Росією та Білоруссю. Повний список об’єктів, які планують перейменувати у Києві, а також зразок оформлення обґрунтування щодо нових назв можна знайти за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко анонсував демонтаж скульптур радянських часів та перейменування Арки дружби народів. Цього тижня з центру столиці приберуть бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в 1982 "на ознаменування возз’єднання України з Росією". Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Дніпрі перейменували десятки об’єктів через те, що їхні назви були пов’язані з Росією. Кілька вулиць та провулків назвали на честь населених пунктів Київщини, де точилися запеклі бої з російськими окупантами. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися