У Києві перейменують Арку дружби народів та демонтують радянські скульптури (ФОТО)

Мер столиці Віталій Кличко розповів подробиці

У Києві демонтують скульптури радянських часів та перейменують Арку дружби народів. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За його словами, цього тижня з центру Києва приберуть бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в 1982 "на ознаменування возз’єднання України з Росією".

"Своє ставлення до України росія "ознаменувала" звірячими вбивствами мирних українців, знищенням наших міст і селищ, прагненням знищити нашу державність. 8 метрів металу так званої "дружби двох народів" будуть прибрані з центру Києва", — прокоментував Кличко.

Другу скульптурну композицію із червоного граніту у центрі столиці закриють опоряджувальними матеріалами і теж згодом розберуть, оскільки це займе більше часу, зазначив мер Києва. До того, як скульптуру приберуть, її можна буде використовувати як простір для експозицій.

"Арку ж з титанових листів перейменуємо – старі символи набувають нового значення! І підсвітимо її кольорами українського прапору", — розповів Кличко.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почали приймати пропозиції щодо перейменування вулиць, що якось пов’язані у назві з Росією та Білоруссю. Це майже триста об’єктів у столиці. Як подати пропозиції — дізнавайтеся за посиланням.

Нагадаємо, у Дніпрі перейменували десятки об’єктів через те, що їхні назви були пов’язані з Росією. Кілька вулиць та провулків назвали на честь населених пунктів Київщини, де точилися запеклі бої з російськими окупантами. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися