У Києві перейменують майже три сотні вулиць: деталі

Влада столиці приймає пропозиції нових назв

У Києві почали збирати пропозиції щодо перейменування вулиць, що якось пов’язані у назві з Росією та Білоруссю. Про це розповів секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, передають "Коментарі".

За його словами, у столиці 279 російських та білоруських топонімів. Пропозиції щодо нових назв з обґрунтуванням влада Києва прийматиме до 1 травня.

"Правила прості: збираємо пропозиції, потім рейтингове голосування. Немає пропозицій — немає перейменування. Може бути переосмислення назв", — зазначив Бондаренко.

На його думку, настав час для завершення культурологічної окупації РФ, а питання перейменування вулиць у Києві вже не стоїть, важливе питання — як назвати ці об’єкти у столиці незалежної України.

"Доки є вулиця Пушкіна і Толстого, Терешковоі та Жовтнева — доти є реальна загроза, що цей "рускій мір" прийдуть до нас захищати ті, хто ніколи Пушкіна чи Толстого не читав, про Жовтень знає із календаря, а Терешкову — як "великого політика", — прокоментував Бондаренко.

Секретар Київської міської ради закликав киян долучитися до процесу та надавати пропозиції за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дніпрі перейменували десятки об’єктів через те, що їхні назви були пов’язані з Росією. Кілька вулиць та провулків назвали на честь населених пунктів Київщини, де точилися запеклі бої з російськими окупантами. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися