Кличко та Зеленський привітали Kalush Orchestra з перемогою на Євробаченні

Українці — нація переможців

Мужність українців вражає світ, а музика України знову підкорила Європу. Про це у своєму привітанні переможцям пісенного конкурсу "Євробачення-2022" гурту Kalush Orchestra наголосив президент України Володимир Зеленський, передають "Коментарі".

"Наступного року Україна прийматиме "Євробачення"! Втретє у своїй історії. І вірю – не востаннє. Ми зробимо все, щоб одного дня учасників і гостей "Євробачення" приймав український Маріуполь. Вільний, мирний, відбудований! Дякую за перемогу Kalush Orchestra та всім, хто віддав за нас свої голоси!" — йдеться в привітанні президента України.

Мер Києва Віталій Кличко у привітанні Kalush Orchestra наголосив, що не сумнівався в перемозі українського гурту.

"Дякую за ваш талант, вашу сміливість, за гідне обличчя України. Ви показали, що українці — нація переможців і що цивілізований світ - з нами. Наступною буде Перемога України в боротьбі за свою землю і своє майбутнє! А Київ знову готується до проведення Євробачення. Ми знаємо, як це робити. Слава Україні! Слава кожному її Герою!" — заявив Кличко у привітанні Kalush Orchestra.

Україна знову одержала перемогу у пісенному конкурсі "Євробачення-2022", фінал якого відбувся 14 травня у Турині. Гурт Kalush Orchestra посів перше місце і приніс третю в історії перемогу України в Євробаченні. На другому місті  — Велика Британія, на третьому — Іспанія. Професійне журі дало учасникам з України гурту Kalush Orchestra 192 бали, а глядачі додали ще 439 балів.

Наприкінці свого виступу лідер Kalush Orchestra Олег Псюк закликав Європу і світ допомогти врятувати Маріуполь та "Азовсталь".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися