Кияни просять повернути проспект Ватутіна: Шухевич в Києві не потрібен

Автор петиції вказує, що Шухевич до Києва відношення не має

Перейменування вулиць столиці досить болюче питання для багатьох киян. Експерименти зі зміни назв мають політичний характер і не завжди сприяють логістиці. Так, скасування чергового перейменування кияни ініціювали на сайті КМДА. Відповідну петицію заявили небайдужі кияни.

У мерію звернулися з ініціативою повернути проспекту Шухевича колишню назву - Генерала Ватутіна.

"Генерал Ватутін багато зробив для визволення Києва від німецької окупації. Тому він заслуговує, щоб проспект мав його ім'я. Хочу нагадати, що ті, хто звільняв Україну, не підпадають під декомунізацію. Шухевич до Києва не має ніякого відношення", - зазначає автор петиції.

Нагадаємо, що для розгляду петиції Київрадою необхідно зібрати 10 тис. підписів за три місяці. Для порівняння, інша петиція з вимогою встановити в Києві пам'ятник Бандері особливим успіхом не користується - за неї понад місяць проголосувало лише 274 людини.

Як повідомляв портал "Коментарі", кияни запропонували перейменувати проспект Степана Бандери в Оболонському районі. Відповідну  петицію опублікували на сайті Київради.

Проспект Бандери запропонували перейменувати на честь недавно померлого академіка Бориса Патона. Автор петиції позначив, що це увічнить пам'ять Патона. Для розгляду петиції вона повинна набрати 10000 голосів протягом 90 днів.

Борис Патон був президентом Національної академії наук України. Він помер 19 серпня на 102-му році життя. Джерела в Інституті кардіохірургії ім. Амосова, повідомляють, що причиною смерті стала зупинка серця. Він перебував на лікуванні з 11 серпня у зв'язку з множинними кардіологічними захворюваннями. Патона поховали на Байковому кладовищі в Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися