Вибух на Позняках: починаються роботи зі зміцнення будівлі

Зміцнювати багатоповерхівку постраждалу від вибуху будуть за спеціальним проектом

Комунальні служби Києва починають процес зміцнення житлового будинку на Позняках, який був частково зруйнований вибухом. Про це повідомляє "Сегодня".

Так, за інформацією видання, підготовчі роботи почнуться вже в цю п'ятницю, 18 вересня.

Перш ніж почати демонтаж, працівники робочі зміцнять пошкоджені конструкції будівлі. Спеціальний проєкт по таких розробок виготовили раніше.

"За планами проєктувальників, підготовчі роботи займуть два тижні. Після цього приступимо до встановлення кріплення, яке стримуватиме конструкції будівлі для безпечного демонтажу. Для цього біля постраждалого будинку потрібно встановити огорожу, а також вагончики для будівельників, обладнати місце для техніки, яка буде задіяна в роботі. все це входить в перелік підготовчих робіт. Для нас найважливіше - це установка самого кріплення. Щоб нічого не відвалилося і не впало, а всі заплановані роботи пройшли благополучно", - розповіли в управлінні з питань цивільного захисту КМДА.

На установку зміцнює металоконструкції піде один день. Після того як будинок зміцнять, жителі постраждалих квартир зможуть забрати з них свої речі. Рятувальники займуться транспортуванням речей з пошкоджених квартир. Пізніше вони передадуть речі мешканцям.

Як повідомляв портал "Коментарі",   Київрада виділила 20 млн гривень на ліквідацію наслідків вибуху. Кошти спрямують на разову матеріальну допомогу, а також на ремонт і закупівлю меблів і побутової техніки. Тепер з бюджету міста виділили кошти на знесення будинку, який частково зруйнований вибухом. До кінця поточного року Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА має прозвітувати про використання коштів.

На ліквідацію наслідків вибуху в житловому будинку на столичних Позняках з резервного фонду бюджету Києва виділили 15,7 мільйона гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися