Завтра в Києві автоцистерна вріжеться в автобус з пасажирами: жертв не буде

Рятувальні і екстрені служби Києва відпрацюють спільну роботу на одному з найнебезпечніших ділянок автодоріг України

Всесвітній день надання першої медичної допомоги в Києві вирішили відзначити професійними навчаннями рятувальних служб. Про це повідомляє "Кіеввласть".

Так, 16 вересня, з 10:00 до 13:00 на Столичному шосе пройдуть навчання в рамках спільного проєкту МНС, екстреної медичної допомоги та громадських організацій щодо врятування життя і мінімізації наслідків особливо важких ДТП.

Захід пройде на одній з найнебезпечніших ділянок українських доріг. Згідно зі статистикою, 7 кілометрів Старообухівській траси (Р-01): за перші шість місяців 2020 загинули 13 людей, прямо на місці. 30 важко травмовані. Такі дані наводить громадська організація "Всеукраїнська Рада захисту прав та безпеки пацієнтів".

За інформацією УНІАН, згідно зі сценарієм навчань, на ділянці дороги Р-01 буде інсценовано зіткнення автобуса з пасажирами з паливозаправником.

Підрозділи екстреної медичної допомоги та фахівці медицини катастроф відпрацюють алгоритми дій з надання невідкладної медичної допомоги, а екіпажі рятувальників - порядок взаємодії з гасіння легкозаймистих речовин і евакуації постраждалих.

У навчаннях передбачається участь патрулів поліції, аварійно-рятувальних служб Києва і волонтерів.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Березані підлітки не впоралися з керуванням автомобіля і потрапили в смертельне ДТП .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися