Білорусь запланувала навчання на кордоні з Київською областю: подробиці

Самопроголошена влада Білорусі на чолі з Олександром Лукашенком запланувала військові навчання на території Гомельської області, яка межує з північними регіонами України

Самопроголошена влада Білорусі на чолі з Олександром Лукашенком запланувала військові навчання на території Гомельської області, яка межує з північними регіонами України. Про це стало відомо із повідомлення білоруських ЗМІ з посиланням на військового комісара Гомельської області Андрія Кривоноса.

Відомо, що навчання триватимуть з 22 червня до 1 липня, будуть проведені планові мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами. За його словами, на окремих територіях обмежать рух, також заплановано стрілянини на полігонах. Також на території Жлобинського району області з 28 червня по 16 липня буде проведено військові збори з військовозобов'язаними.

Нагадаємо, що раніше глава Київської військової адміністрації генерал Микола Жирнов розповів, чи зберігається загроза повторної атаки російських нацистів на столицю. За його словами, під час наступу на українську столицю російських окупантів було зупинено, зазнавши величезних втрат. Система управління угрупованням була дезорієнтована, а особовий склад деморалізовано.

Він зазначив, що, щоб уникнути повного оточення через контрнаступ ЗСУ, окупанти відступили на територію Росії та Білорусі, тому операцію з оборони столиці можна вважати завершеною.

Жирнов наголосив, що загроза для Києва нікуди не зникла, оскільки противник не відмовився від своїх планів, тому треба бути готовими захищати столицю надалі.

Також радник глави Офісу Президента Олексій Арестович заявив, що якщо росіяни спробують знову піти на Київ, то зазнають ще однієї поразки, адже в перший наступ Збройні Сили України знищили найбоєздатніші кадрові частини, а вдруге окупанти зможуть погнати небоєздатних "напіврезервістів".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися