Які європейські міста зголосилися допомогти у відбудові Київщини: у КМДА повідомили подробиці

Деякі європейські країни вже заявили про підтримку України у відбудові

Асоціація міст України та Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи підписали Декларацію про співпрацю у відновленні України. Зокрема документ був підписаний мером Києва, головою Асоціації міст України Віталієм Кличком. Від Конгресу підпис поставив президент Леендерт Вербек. Також було ухвалено Меморандум про співпрацю з Національною спілкою архітекторів України. Усі документи підписали під час проведення форуму "Відродження України – відродження громад". Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській державній адміністрації.

Як повідомив голова АМУ, декілька європейських країн і міст уже заявили, що підтримають українська міста й нададуть допомогу в їх відбудові та відновленні.

Зокрема повідомляється, що Гданськ, наприклад, буде допомагати Маріуполю, Малага та Плотськ – Житомиру, Гамбург – Києву, Вільнюс – Бородянці, Бонн – Ірпеню, Бергамо – Бучі, Йокогама – Одесі, Нью-Йорк, Бостон, Нюрнберг – Харкову. Тайвань надасть фінансову підтримку і відбудові п'яти українських міст - Харкова, Чернігова, Миколаєва, Запоріжжя та Сум.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Вишгородщині поранена дівчинка прикинулася мертвою, щоб її не вбили окупанти. У Катюжанці на Київщині російські військові ще в лютому обстріляли автомобіль з мирними жителями. Через ворожу атаку двоє дорослих загинуло, а 13-річна дівчинка Даша змушена була вдавати із себе мертву, щоб окупанти її не вбили.

Також "Коментарі" писали, що психоневрологічний інтернат у Бородянці привели до ладу після окупації. Під час окупації Бородянки в психоневрологічному інтернаті загинуло кілька пацієнтів. З початку повномасштабної війни в Україні в інтернаті перебувало 420 пацієнтів, за якими доглядали лише шестеро працівників. Через нестачу ліків, холод та стрес від обстрілів під час окупації загинули в інтернаті 12 людей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися