До Києва доставили тіла загиблих захисників "Азовсталі": підтвердження від родичів

В українську столицю доставили перші тіла загиблих захисників Маріуполя — Україна отримала їх у рамках обміну останками загиблих із росіянами

В українську столицю доставили перші тіла загиблих захисників Маріуполя – Україна отримала їх у рамках обміну останками загиблих із росіянами. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікувала Асоціація сімей захисників Азовсталі на своєму каналі в Telegram.

Родичі підтвердили, що до Києва прибули тіла захисників Маріуполя, патронатна служба полку "Азов" зустріла їх та провела разом із лікарями огляд загиблих. Третина загиблих серед переданих тіл були бійцями полку "Азов". На сьогоднішній день експерти проводять роботи, які можуть тривати до трьох місяців.

Пізніше сім'ї загиблих будуть викликані на експертизу та процедуру упізнання. Також тривають переговори щодо подальшого обміну тіл загиблих.

Нагадаємо, що начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов передав український прапор, що майорить над "Азовсталлю" в Маріуполі, в експозицію "Україна - розп'яття" у Національному музеї історії України у Другій світовій війні. Як повідомляють "Коментарі", така заява була зроблена у Телеграмі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Вказана реліквія - це Державний Прапор України, що майорить над "Азовсталлю" і, як і поранені воїни, було врятовано з пекла сталеварного", - йдеться у повідомленні ГУР МО України. У повідомленні наголошується, що до церемонії передачі українського прапора до музею у Києві приєдналися захисники Маріуполя та дружини захисників міста, які перебувають у полоні.

"Неймовірну силу духу та незламності випромінюють ці мужні жінки. Вони сповнені сил і впевненості, вони борються і боротимуться за своїх чоловіків-героїв", - повідомили у ГУР МО України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися