Під Києвом збудують новий індустріальний парк на 1400 робочих місць

На території Фастівського району Київської області планують збудувати новий індустріальний парк на 1400 робочих місць

На території Фастівського району Київської області планують збудувати новий індустріальний парк на 1400 робочих місць — там зосередять компанії, що спеціалізуються на агропромисловості та машинобудуванні. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київської обласної військової адміністрації.

Відомо, що промисловий хаб матиме площу приблизно 23 гектари, підприємства зможуть користуватися фінансуванням з боку уряду. Наголошується, що у воєнний час подібні парки створюються не тільки для появи нових підприємств, а й для перенесення заводів із областей, охоплених бойовими діями.

Нагадаємо, що країнський бізнесмен Василь Хмельницький анонсував домовленість з владою побудувати в Бучі індустріальний парк. Про це підприємець розповів на своїй сторінці у   Facebook.

За його словами, на Київщині багато зруйнованих у результаті війни з Росією виробництв, але не всі підприємці хочуть переїжджати закордон чи робити релокацію бізнесу. Питання швидкого відновлення виробництва бізнесмен Василь Хмельницький обговорював із мером Бучі Анатолієм Федоруком та міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим.

"Ми плануємо збудувати в Бучі індустріальний парк, куди зможуть переїхати ці виробництва. І якщо вони залишатимуться в Бучі, це допоможе зберегти робочі місця, заробітну плату", - заявив Хмельницький.

Бізнесмен додав, що незабаром з'являться пропозиції щодо відновлення Бучі для іноземних інвесторів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися