Експеримент: в маршрутках Києва тестують безконтактну оплату проїзду

В якості експерименту систему безконтактної оплати встановили на одному з маршрутів Києва

Технологію безконтактної оплати проїзду намір ввести у всіх маршрутках Києва. Однак поки лише один перевізник вирішив в якості експерименту випробувати валідатори на одному маршруті. Про це повідомляє "Вгороде".

Так, валідатори встановлені тільки в маршрутках №250, які їздять за маршрутом від станції метро "Позняки" - вулиця Олени Пчілки. По закінченню періоду тестування цією системою планують обладнати всі маршрутні автобуси інших столичних перевізників.

Оплатити проїзд пасажирам пропонується за допомогою банківських карт або смартфона з Google Pay або Apple Pay. Крім того, для оплати проїзду також підійде "Картка киянина". Відзначається, що можливість оплатити проїзд готівкою для пасажирів скасовано не буде. Один пасажир зможе оплатити кілька поїздок за раз. Для цього валідатори приймають оплату з інтервалом в сім секунд, щоб уникнути випадкової оплати два рази поспіль.

Відзначимо, що вперше валідатори на маршрутках у Києві встановили в 2019 році. Безконтактну оплату тоді отримали автобуси маршруту 208, який їздить за маршрутом Універсам "Біличі" - Голосіївська площа.

Як повідомляв портал "Коментарі", жителям Троєщини "спростили життя". У цьому районі Києва вводять новий автобусний маршрут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися