У Борисполі заборонили діяльність церков московського патріархату: деталі

На території Бориспільської громади Київської області заборонили діяльність церков УПЦ московського патріархату

На території Бориспільської громади Київської області заборонили діяльність церков УПЦ московського патріархату – це рішення ухвалили на засіданні депутати Бориспільської міської ради. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувало видання "Мій Бориспіль".

Відомо, що у міській раді це рішення пояснили тим, що священики московського патріархату багато разів були спіймані на співпраці з ворогом. Зазначається, що згідно з рішенням, біля будівель московського патріархату встановлять охорону, буде заборонено проведення зборів та інших заходів.

Депутати звернулися до голови районної військової адміністрації із проханням видати відповідне розпорядження.

Раніше міська рада Броварів Київської області ухвалила рішення про зупинення діяльності УПЦ московського патріархату на території громади. Таку заяву зробив мер Броварів Ігор Сапожко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як повідомив Сапожко, заборона УПЦ МП "означає, що буде встановлено охорону об'єктів нерухомості церковних громад УПЦ МП та запроваджено особливий режим їхньої роботи. Під забороною будуть проведення зборів, мітингів, ходів та інших масових заходів. Термін дії заборони - на весь період військового становища".

Також мер Броваров повідомив, що депутати ухвалили рішення про перейменування кількох десятків вулиць та провулків у Броварах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися