Збив п'ять літаків: у Києві назвуть школу на честь загиблого 24 лютого героя-льотчика

В українській столиці перейменують школу №2, яка сьогодні носить ім'я радянського льотчика Карбишева

В українській столиці перейменують школу №2, яка сьогодні має ім'я радянського льотчика Карбишева на честь українського Героя-льотчика В'ячеслава Єрка, який загинув у небі над Києвом у перший день повномасштабного вторгнення Росії. Про це стало відомо із публікації видання "Лівий берег".

Ерко був командиром 40 бригади тактичної авіації, назвати школу на його честь запропонували його побратими та командування. Першого дня вторгнення він був першим серед тих, хто піднявся на захист неба над столицею. Єрко виконав чотири бойові виходи та забезпечив прикриття виведення з-під удару літаків бригади, а також збив у повітряному бою п'ять літаків ворога разом з іншими пілотами, проте загинув у бою.

Президент України Володимир Зеленський 16 травня надав льотчику звання Героя України посмертно.

Нагадаємо, що в   Київ привезли тіла 58 загиблих героїв із "Азовсталі". Ховати захисників заплановано на Меморіалі загиблим героям "Азовсталі", який збудують на схилах Дніпра. Така заява була зроблена в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Тіла ще 58 захисників "Азовсталі" привезли до Києва - четверо з них, ймовірно, служили в "Азові". Процесом пізнання займатиметься Патронатна служба полку "Азов"", - йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

15 червня 2022, 17:04

фейк...

Дмитро

15 червня 2022, 12:39

Середня школа N 2 м.Києва носила їм я Д.М.Карбишева - російського генерала, загинувшего у концтаборі Маутхаузен. Він був відомим військовим інженером і ніколи не був льотчиком. Уважніше публікуйте фактичні данні. Не будьте безграмотними орк

Татьяна

15 червня 2022, 10:36

Карбышев никогда летчиком не был. Это генерал-лейтенант инженерных войск, был замучен в немецком плену(фашисты на жестоком морозе обливали его водой, пока он не замерз заживо). Журналист должен быть всесторонне образованным, или выбрать другую профессию.

гість

15 червня 2022, 10:35

Дмитро Грінніченко... ВЧИ МАТЧАСТЬ ! НЕ ТРЕБА ЛЯ-ЛЯ .

Вера Голубицкая

15 червня 2022, 10:20

Карбышев никогда не был летчиком,а был военным инженером-генералом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися