«Залізне містечко» відкрили в Ірпені (ФОТО, ВІДЕО)

Як виглядає тимчасове житло

Компанія "Укрзалізниця" відкрила "Залізне містечко" в Ірпені для тимчасового проживання мешканців міста, які втратили житло під час повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію перевізника.

Цей комплекс відкрили для тимчасового проживання жителів Ірпіня, які залишилися без житла внаслідок повномасштабного російського воєнного вторгнення в Україну. У середу, 15 червня, сюди заселилися перші родини. Проєкт реалізувала "Укрзалізниця" за ініціативи та підтримки Ірпінської міської ради.

"Залізне містечко" складається з п’яти нових вагонів-купе з кондиціонерами та санвузлами, окремим вагоном-рестораном та вагоном з душовими кімнатами. Окрім того, на території облаштували дитячий і спортивний майданчики, зону для барбекю з альтанками та встановили Starlink для високошвидкісного інтернету. Безкоштовне триразове харчування забезпечує World Central Kitchen.

Мешканцям "Залізного містечка" надали велосипеди та зробили бібліотеку українських видавництв. "Залізне містечко" розташоване на Центральній вулиці, поблизу вокзалу та розраховане на проживання 25 родин. Генеральний директор "Укрзалізниці" Олександр Камишін оприлюднив відео про те, як переночував у "Залізному містечку" в Ірпені.

"Ніч у "Залізному містечку" пройшла спокійно в Ірпені разом зі мною та залізною командою, що працювала над створенням містечка. Тут переночували ще 26 перших резидентів містечка", — заявив Камишін.

Керівник "Укрзалізниці" оприлюднив відео з коментарем про "суцільне знущання" з людей: "Треба ж було перевірити, як виглядає на ділі те, що депутатка Шуляк називає "знущання суцільне"".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися