У Києві може з'явитись вулиця Героїв Чернігова: що перейменують

В українській столиці може з'явитися вулиця імені Героїв Чернігова – на честь учасників оборони Чернігова пропонується перейменувати проспект Гагаріна

В українській столиці може з'явитися вулиця імені Героїв Чернігова – на честь учасників оборони Чернігова пропонується перейменувати проспект Гагаріна. Про це стало відомо із повідомлення, яке опубліковано на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що у додатку "Київ Цифрової" оголосили про старт голосування перейменування близько 300 назв вулиць та провулків в українській столиці. Йдеться про топоніми, які маю зв'язок із російською культурою та історією — голосування триватиме до 19 червня.

Із запропонованих назв можна виділити ініціативу щодо перейменування проспекту Гагаріна на честь Героїв Чернігова.

Нагадаємо, що у Солом'янському районі української столиці хочуть перейменувати вулицю на честь загиблого на війні з Росією активіста Романа Ратушного – йдеться про вулицю Волгоградську. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував киянин Роман Кулик у соціальних мережах.

За його словами, йдеться про перейменування вулиці Волгоградської, розташованої біля Протасового Яру в Києві. Роман Ратушний був головою громадської організації "Захистимо Протасів Яр" та боровся із забудовою зеленої зони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Артемий

17 червня 2022, 21:44

Мастурбацией ПОЖАЛУЙСТА! занимайтесь дома , после войны .

Василий

17 червня 2022, 20:33

идите на юх с вашими героями.

Володимир

17 червня 2022, 09:49

Супер.

Людмила

17 червня 2022, 09:45

После переименований нужно на табличках указывать в скобках старое название улицы, потому что сориентироваться просто невозможно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися