У зруйнованому військами РФ селі Мощун на Київщині встановили перший модульний будинок (ФОТО)

Зведене тимчасове житло в Мощуні оснащене всіма необхідними меблями й побутовою технікою

У селі Мощун Бучанського району Київської області встановлено перший модульний будинок у приватному секторі, який був зруйнований через російську збройну агресію. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській обласній військовій адміністрації в Телеграмі.

Як зазначають у Київській ОВА, будівництво відбулося завдяки Гостомельській селищній військовій адміністрації та міжнародній організації Rotary.

Зведене тимчасове житло в Мощуні оснащене всіма необхідними меблями й побутовою технікою, туди підведені комунікації.

"На Київщині без домівок лишились тисячі людей. Комфорт та безпечне життя мешканців — наша першочергова задача. Ми всіляко підтримуємо залучення міжнародних організацій до відновлення постраждалих населених пунктів, зокрема й облаштування там тимчасового житла. Адже ми живемо в одній країні, тож лише об’єднавши зусилля зможемо якнайшвидше відновити зруйноване", - зазначив заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Макрон підбив підсумки візиту до Києва словами Гімну України. Він розпочав свій допис першими рядками з Гімну України та заявив, що Україна може розраховувати на підтримку Європи, яка продовжить надавати військову, економічну та гуманітарну допомогу, щоб допомогти українським захисникам відбити атаки російських окупантів.

Також "Коментарі" писали, що намагався продати ввезені для армії авто: у Києві затримали власника СТО, який наживався на гуманітарці. Згідно з даними слідчих, власник СТО мав у своєму розпорядженні два автомобілі польської реєстрації, які, згідно з Декларацією про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, ввезли до України, щоб передати одній із військових частин. Однак затриманий намагався організувати продаж цих авто. 

Читайте на порталі "Коментарі": Макрон у Києві заявив про готовність поїхати до Росії: потрібні сигнали від Путіна. За його словами, він готовий продовжувати вести діалог з російським диктатором Володимиром Путіним і при необхідності відвідати Москву, проте для цього потрібні попередні умови та жести від Путіна.

Джерело: https://t.me/kyivoda/4499


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися