У Києві перейменують п'ять станцій метрополітену: подробиці (Список)

В українській столиці планують перейменувати п'ять станцій київського метрополітену

В українській столиці планують перейменувати п'ять станцій київського метрополітену – нові назви для них було обрано внаслідок електронного голосування громадян. Про це стало відомо із проекту рішення, яке опублікували на сайті Київської міської ради.

Відомо, що станцію "Берестейська" планують перейменувати на "Бучанську", станцію "Площа Льва Толстого" перейменують на станцію "Василя Стуса", станцію "Героїв Дніпра" на станцію "Героїв України", станцію "Мінська" на станцію "Варшавська", станцію "Дружби народів" до станції "Ботанічна".

Нагадаємо, що більшість з опитаних киян ставляться до дерусифікації добре:

- Треба змінювати всі ці назви.

— Те, що було, станції метро, всі ці вулиці, Московська — не остання — я вважаю, правильно, що все це перейменовуватимуть на якісь українські назви.

— До цих подій ставився до Російської Федерації дуже позитивно, дуже їх поважав та любив. Я вважав їх, щиро кажучи, братами. На сьогоднішній день вони для мене найбільші вороги.

— Я думаю, треба обирати такі назви, які не викликали б у всьому нашому українському суспільстві якісь претензії, бо можна догодити одним і не догодити іншим. У нас різний народ, зовсім різний і з мови, і з культури. Ми різним і в один бік не можна перегинати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

20 червня 2022, 13:10

Враньё, большинство киевлян против любых переименований

педалік

20 червня 2022, 08:47

особи які не памятають свою історію будуть вчити чужу брехливу байку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися