НАБУ завершило розслідування справи про хабарництво депутата з Київради

Депутата та його помічників викрито на одержанні 1,39 млн гривень неправомірної вигоди

Робітники Національного антикорупційного бюро України завершило слідство у справі з отримання 1,39 млн гривень неправомірної вигоди одним із депутатів Київської міської ради. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Прокурором САП та детективами НАБУ завершено досудове розслідування у провадженні стосовно депутата Київської міськради (голови однієї з постійних комісій Київради), його помічника, директора КП, двох заступників директорів КП, а також наближеної до депутата особи, яких викрито на одержанні 1,39 млн гривень неправомірної вигоди", - повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Під час розслідування було встановлено, що депутат Київради, заручившись підтримкою директора КП, заступників директорів двох КП і наближеної до себе особи, організував схему, яка допомогла йому отримати неправомірну вигоду за забезпечення перемоги під час електронних торгів на право розміщувати точки сезонної пересувної торгівлі заздалегідь визначених компаній і безперешкодно використовувати ці точки.

"У рамках розслідування було встановлено сім таких локацій у Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському та інших районах. За свої послуги учасники злочинної схеми запропонували надати їм 1,39 млн гривень на рік", - йдеться в повідомленні.

Дії депутата та його помічників кваліфікували за ознаками злочину, що передбачається ч. 4 ст. 368 КК України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині затримали шанувальника "русского міра": хотів вступити до ЗСУ, аби втекти до ворога. У Київській області затримали чоловіка, який планував підписати контракт із ЗСУ, а потім перейти на бік окупантів. У телефоні затриманого знайшли листування з громадянами РФ, де він розповідав про очікування наступу окупантів і "геноцид російськомовних" в Україні.

Джерело: https://t.me/sap_gov_ua/695


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися