Дерусифікація: у Києві завершилося голосування за перейменування вулиць

В українській столиці завершилося голосування громадян щодо перейменування вулиць та інших топонімів, назви яких були пов'язані з Росією

В українській столиці завершилося голосування громадян щодо перейменування вулиць та інших топонімів, назви яких були пов'язані з Росією. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київської міської ради на офіційному сайті.

За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, влада столиці разом із громадою закінчує процес дерусифікації міста, щоб нівелювати культурний вплив РФ. До голосування увійшли 296 об'єктів у місті, які обрала експертна комісія.

Жителі столиці та громадяни України віддали понад 6,5 мільйонів голосів за нові назви вулиць, провулок, бульварів, проспектів та площ. Результати голосування було передано на розгляд експертної комісії.

Нагадаємо, що більшість з опитаних киян ставляться до дерусифікації добре:

- Треба змінювати всі ці назви.

— Те, що було, станції метро, всі ці вулиці, Московська — не остання — я вважаю, правильно, що все це перейменовуватимуть на якісь українські назви.

— До цих подій ставився до Російської Федерації дуже позитивно, дуже їх поважав та любив. Я вважав їх, щиро кажучи, братами. На сьогоднішній день вони для мене найбільші вороги.

— Я думаю, треба обирати такі назви, які не викликали б у всьому нашому українському суспільстві якісь претензії, бо можна догодити одним і не догодити іншим. У нас різний народ, зовсім різний і з мови, і з культури. Ми різним і в один бік не можна перегинати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Борис

21 червня 2022, 10:57

Граф Лєв Толстой... https://youtu.be/qjP0b_QfDEk

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися