Генерал Павлюк розповів про готовність сил оборони Києва: подробиці

Колишній голова Київської обласної військової адміністрації генерал Олександр Павлюк розповів про готовність сил оборони української столиці на сьогоднішній день

Колишній голова Київської обласної військової адміністрації генерал Олександр Павлюк розповів про готовність сил оборони української столиці на сьогоднішній день — тепер він обіймає посаду командувача угрупування сил та засобів оборони Києва. Про це він повідомив в інтерв'ю Укрінформ.

За його словами, із оборони Києва від російських окупантів на початку повномасштабного вторгнення РФ було зроблено висновки, існують сплановані заходи. Він зазначив, що у сучасній обороні важливо відбити атаку супротивника, завдати йому максимальних втрат, утримати важливі райони місцевості та створити умови для наступу.

Павлюк заявив, що підрозділи територіальної оборони мають протитанкові комплекси NLAW та гранатомети Carl Gustaff, міномети та безпілотники. Він підкреслив, що сила оборони столиці має засоби для того, щоб відбити противника на далеких підступах до міста.

Нагадаємо, що в ойска Білорусі розпочинають нові військові навчання на території Гомельської області, яка межує з Київською, Чернігівською та Житомирською областями України. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Міноборони Білорусі.

Відомо, що з 22 червня до 1 липня буде проведено мобілізаційні навчання з військкоматами Гомельської області. Наголошується, що навчання проводяться щорічно. Метою навчань у Міноборони Білорусі називають перевірку готовності військових комісаріатів виконувати завдання із призначення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися