Загроза з боку Білорусі буде зберігатися роками — Кулеба

Загроза повномасштабного вторгнення з боку Білорусі на територію Київської області буде актуальною протягом довгих років

Загроза повномасштабного вторгнення з боку Білорусі на територію Київської області буде актуальною протягом багатьох років. Про це стало відомо із коментаря голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, який він дав журналістам видання РБК-Україна.

За його словами, на жаль, загроза нападу з боку Білорусі нависатиме над українською столицею довгі роки. Чиновник зазначив, що Україна має спільний кордон із Білоруссю, а тому до викликів та загроз потрібно бути готовими завжди.

Кулеба заявив, що обласна влада готова до реагування на будь-які погрози.

Нагадаємо, що з 22 червня у Гомельській області Білорусі, яка, зокрема, межує з Київською областю України, стартували мобілізаційні навчання.

“З метою проведення заходів оперативного маскування та демонстрації своєї присутності підрозділи збройних сил Республіки Білорусь розміщують у прикордонних з Україною районах дерев'яні муляжі танків. Крім того, продовжується перевірка бойової готовності у збройних силах Білорусі, яка триватиме орієнтовно до 25 червня", - розповів представник Міністерства оборони України.

Чиновник додав, що загроза завдання з території Білорусі ракетних ударів по території України залишається.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися