Кличко: у навчальних закладах Києва розпочинається влаштування укриттів

Київрада сьогодні ухвалила низку важливих рішень

Київрада сьогодні ухвалила низку важливих рішень. Зокрема, про зниження орендної плати для військових та збільшення бюджетних коштів на тероборону, а також про влаштування укриттів у столичних закладах освіти. Про це повідомив у телеграм-каналі мер Києва Віталій Кличко.

"Вартість орендної плати за площі, які перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Києва, для сил безпеки й оборони встановлена у розмірі 1 гривні - на період воєнного стану і протягом місяця після його припинення чи скасування. Ми повинні забезпечити повноцінне функціонування сил оборони задля ефективного захисту України та столиці", - заявив Віталій Кличко.

Також, за його словами, депутати розглянули оновлену редакцію програми "Захисник Києва", яка передбачає збільшення бюджетного фінансування територіальної оборони столиці. Зокрема, у 2022 році суму коштів з міського бюджету на тероборону збільшено на 128,6 млн грн.  – до 174,2 млн. А загалом у 2022-2024 роках з міського бюджету на тероборону буде виділено 238,8 млн грн.

Крім того, Кличко розповів про початок влаштування укриттів у закладах освіти.

"Київрада схвалила рішення, що дозволить розпочати процес влаштування найпростіших укриттів у тих закладах освіти столиці, де укриттів немає. Ми маємо привести до ладу - відремонтувати чи відреконструювати, забезпечити необхідними засобами - укриття в комунальних школах та садочках. Адже війна триває, залишається загроза ракетних обстрілів столиці. І ми повинні створити безпечні умови та захистити наших дітей, вчителів та загалом киян", - зазначив мер Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися