Для посилення оборони Києва на Дніпрі було створено річковий дивізіон катерів: подробиці

Укріплення півночі України відповідним комплектом сил на річках було важливим кроком

Перший річковий дивізіон з'явився в складі Військово-морських сил ЗСУ. Наразі військові несуть службу на Дніпрі та його притоках, що знаходяться на півночі України. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив командувач Військово-морських сил ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

Як повідомив Неїжпапа, почали роботу з формування цього дивізіону ще на початку весни, коли частина річкового флоту була передана військовим.

"По суті, на річкові катери поставили озброєння, і тепер вони належать до ВМС України. Як пояснюють військові моряки, хоча ці судна не нові, але дуже гарно показують себе на річках", - заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ.

Створити такий військовий річковий флот було необхідно з огляду на близьке сусідство з Білоруссю, у якої є річковий дивізіон і флот на самому кордоні з Україною - у Пінську та в Лоєві. Тому укріпити північ держави такими комплексом сил було важливо.

Неїжпапа зазначив, що наразі першочергове завдання ВМС ЗСУ - навчання цих дивізіонів у найкоротші терміни.

"Нині ворог перебуває на півдні Дніпра, і ми повинні мати відповідні сили та засоби, які зможуть протистояти противнику на нашій головній водній артерії. Ми будемо продовжувати нарощувати свої зусилля не тільки на цьому напрямку, а вздовж всієї річки Дніпро шляхом будівництва нових катерів і отримання катерів від наших іноземних партнерів. Сподіваюся, що надалі на Дніпрі з’явиться флотилія річкових катерів, яка налічуватиме декілька дивізіонів, що розміщуватимуться у різних містах", - повідомив командувач Військово-морських сил ЗСУ.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві розшукали зниклого хлопчика: подробиці. У середу, 22 червня, до поліції Святошинського управління звернулась жінка із повідомленням про зникнення її малолітнього сина. На пошуки дитини скерували особовий склад територіального підрозділу, наряди патрульної поліції, рятувальників та військовослужбовців Національної гвардії України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися