Після ударів по Києву: США передадуть Україні сучасні системи ППО - CNN

Україна отримає сучасну систему протиракетної оборони від Сполучених Штатів Америки, зокрема після ракетних ударів по Києву та іншим містам на вихідних

Україна отримає сучасну систему протиракетної оборони від Сполучених Штатів Америки, зокрема після ракетних ударів по Києву та інших містах на вихідних. Про це стало відомо із матеріалу журналістів CNN, який вони опублікували з посиланням на інформовані джерела.

Відомо, що вже цього тижня американці планують оголосити про закупівлю для України вдосконаленої системи протиракетної оборони середньої та великої дальності. Зазначається, що США у відповідь на українські запити оголосять про новий пакет військової допомоги, куди увійдуть системи ПРО, артилерійські снаряди та контрбатарейні радари.

Україна запросила систему NASAMS, яку виробляють у Норвегії, яка може вражати цілі на відстані понад 100 миль.

Нагадаємо, що після ракетних обстрілів Києва мер столиці Віталій Кличко звернувся до киян та гостей міста. Відеозвернення Київський міський голова оприлюднив на своїй сторінці у   Facebook .

"Друзі! Дорогі кияни! Ворог сьогодні знову атакував столицю. Російські варвари й надалі запускають ракети в житлові будинки, у дитячі садки. Ворог сатаніє і хоче нас залякати, посіяти паніку та зневіру", - зазначив Кличко.

Мер Києва закликав жителів столиці не втрачати пильності, дотримуватися елементарних правил безпеки і не нехтувати сигналами повітряної тривоги та спускатися в укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися