Жданов: Росія запускала по Києву ракети, які мають дуже низьку точність

Відомий український військовий експерт Олег Жданов розповів про те, якими ракетами завдавалися масовані удари по столиці та іншим містам у вихідні.

Відомий український військовий експерт Олег Жданов розповів про те, якими ракетами завдавалися масовані удари по столиці та іншим містам у вихідні. Про це стало відомо з його коментаря, який він висловив в інтерв'ю з блогером та адвокатом Марком Фейгіним.

За його словами, російські окупанти обстріляли Київ ракетами Х-22 радянського виробництва, які мають дуже низьку точність. Він зазначив, що таких боєприпасів у Росії понад тисячу одиниць.

Жданов підкреслив, що українська протиповітряна оборона працює ефективно, оскільки з 14 ракет, які випустили Києвом, долетіли лише чотири. Ракети запускали стратегічні бомбардувальники Ту-95 та Ту-160.

Нагадаємо, що ракетний обстріл української столиці 26 червня, коли удар російських окупантів припав на житловий будинок і дитячий садок, у Росії назвали "постановкою". Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України.

Відомо, що обстріл столиці російські пропагандисти висвітлюють як "спеціально підготовлений для створення картинки для країн Заходу". Військові кореспонденти та пропагандисти пишуть про майбутні обстріли конкретних позицій з боку українських військових, російські війська обстрілюють цю позицію в період до одного тижня.

Після цього військові кореспонденти та пропагандисти пишуть статті та створюють відеосюжети, де говорили про нібито майбутній обстріл з боку Збройних Сил України, а все, що не підлягає логічному поясненню, — постановка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися