У Києві поліція конфіскуватиме автомобілі без глушників — РНБО

В українській столиці співробітники поліції можуть вилучати транспортні засоби, які не мають шуму глушників

В українській столиці співробітники поліції можуть вилучати транспортні засоби, які не мають шуму глушників після переобладнання. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України.

Аналітики спростували повідомлення про те, що за використання автомобілів без глушника можна позбутися лише штрафу. У ЦПД нагадали мешканцям столиці, що Київська міська рада заборонила рух по місту автомобілям, у конструкції яких відсутній глушник до скасування режиму воєнного стану в Україні.

Зазначається, що якщо таке обладнання буде відсутнє, то поліція має право вилучити автомобіль та відправити його на штрафмайданчик.

Нагадаємо, що в українській столиці заборонили продаж та запуск піротехнічних засобів – відповідне рішення ухвалили депутати Київської міської ради. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував міський голова Києва Віталій Кличко у соціальних мережах.

За його словами, було ухвалено рішення заборонити продаж та запуск феєрверків у столиці. Він зазначив, що кілька років тому було прийнято рішення про заборону салютів, проте багато громадян "поводяться неадекватно".

Кличко заявив, що в країні йде війна, тривають артилерійські обстріли міст, а деякі люди продовжують використовувати салюти. Рішення передбачає заборону на торгівлю та запуск салютів у Києві на період військового стану та на протязі 30 днів після його припинення або скасування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олена

27 червня 2022, 09:41

Давно пора не тільки обіцяти вилучати, а й робити це! Кожен звук такого авто або мотоцикла, це виклик нервовій системі мешканців, яка і так фактично зруйнована вибухами,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися