У Києві не демонтуватимуть пам'ятники Ватутіну та Щорсу: подробиці

В українській столиці не демонтуватимуть пам'ятник радянському генералу Миколі Ватутіну, який розташований у Маріїнському парку та пам'ятник більшовику Миколі Щорсу

В українській столиці не демонтуватимуть пам'ятник радянському генералу Миколі Ватутіну, який розташований у Маріїнському парку та пам'ятник більшовику Миколі Щорсу, що розташований на бульварі імені Тараса Шевченка. Про це стало відомо з офіційного списку пам'яток, які підлягають демонтажу у Києві, який опублікувало Міністерство культури та інформаційної політики України.

Відомо, що у Києві дозволили демонтувати пам'ятники генералу Михайлу Кірпононосу, партизанському лідеру Сидору Ковпаку та більшовику Михайлу Фрунзе. Також буде демонтовано меморіальну дошку на честь маршала Георгія Жукова, а також бюсти Олександра Бойченка, більшовиків Василя Боженка та Надії Крупської.

Нагадаємо, що в українській столиці не перейменовуватимуть вулиці імені російських поетів Олександра Пушкіна, Олександра Блоку, Ганни Ахматової та інших — ці назви не будуть винесені на голосування для мешканців міста. Про це стало відомо із матеріалу, який опублікував телеканал "Київ".

Відомо, що вулиця Анни Ахматової на Позняках, вулиця Олександра Блоку у Святошинському районі, вулиця Пушкіна у Деснянському районі та бульвар Володимира Висоцького на Троєщині збережуть свої назви.

Водночас у місті перейменують вулицю Пушкінську на честь Євгена Чикаленка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


поп корн

29 червня 2022, 07:09

Даже не сомневаюсь. что все ваши переименования. будущие поколения переименуют снова.

Наталья

28 червня 2022, 18:23

Здравомыслие побеждает! Украинскому мальчишке Коле Щорсу было 24 года, когда он погиб ЗА УКРАИНУ! Он ее любил не меньше тех, у кого сейчас тело испещрено тату гитлеровской свастики и даже портретом Гитлера. Он ненавидел буржуев,кулаков-мироедов и хотел ,чтобы в Украине правили рабочие и крестьяне- ЕЕ НАРОД!

поп корн

27 червня 2022, 22:32

Что. мало улиц в городе для переименования ? Чем вам не угодила Пушкинская ? Есть на Куренёвке улица Автозаводская. на которой никогда не было автозавода. Переименуйте. А вообще. автору идеи надо обратиться к врачу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися