На кордоні з Київською областю: Росія посилює військову присутність у Білорусі

Російські окупанти посилюють свою військову присутність у Гомельській області Білорусі, яка межує з Київською, Чернігівською та Житомирською, та частково, Рівненською областями України

Російські окупанти посилюють свою військову присутність у Гомельській області Білорусі, яка межує з Київською, Чернігівською та Житомирською, та частково, Рівненською областями України. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Відомо, що керівники організацій та установ у Гомельській області отримали попередження про те, що до регіону повернуться підрозділи російської армії. Водночас російські окупанти планують посилити чисельність оперативно-тактичної авіації, для чого заплановано переліт десяти літаків на аеродром Барановичі у Брестській області.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський звернувся до білоруського народу на тлі загрози вторгнення з боку Білорусі та режиму самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка. Про це він заявив під час вечірнього відеозвернення, яке було опубліковано 26 червня.

Зеленський звернувся до громадянських та силовиків Білорусі заявивши, що їх втягують у війну активніше, ніж це було у лютому та весняні місяці. Він зазначив, що в Кремлі вже всі вирішили за білорусів і заявив, що для Москви їхнє життя нічого не варте.

"Ви не раби і не гарматне м'ясо, ви не повинні вмирати і ви не в змозі не дати нікому вирішувати за вас, що на вас чекає далі", - сказав Президент.

Він наголосив, що знає про підтримку України білоруським народом, проте російське керівництво хоче посіяти ненависть між білорусами та українцями, нагадавши, що від білорусів залежить сьогодні дуже багато.

Джерело: https://t.me/DIUkraine/761


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися