На випадок обстрілів: у Києві збирають гроші на реставрацію Золотих воріт

В українській столиці збирають кошти на реставрацію музею Золоті ворота — збір був ініційований Національним заповідником "Софія Київська" та волонтерами

В українській столиці збирають кошти на реставрацію музею Золоті ворота — збір був ініційований Національним заповідником "Софія Київська" та волонтерами, причиною збору є побоювання щодо можливих обстрілів пам'ятника. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба музею.

Ініціатори збору заявили, що деревина в Золотих воротах є легкозаймистою і потребує спеціальної обробки. Реставрація дубової обшивки павільйону і покрівлі включатиме очищення деревини з подальшою ґрунтовкою.

Для реставрації необхідно 1,1 мільйона гривень, залишкові кошти підуть на потрібні музею. Гроші будуть збирати протягом трьох місяців, деталі підтримки пам'ятника можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, що в українській столиці не перейменовуватимуть вулиці імені російських поетів Олександра Пушкіна, Олександра Блоку, Ганни Ахматової та інших — ці назви не будуть винесені на голосування для мешканців міста. Про це стало відомо із матеріалу, який опублікував телеканал "Київ".

Відомо, що вулиця Анни Ахматової на Позняках, вулиця Олександра Блоку у Святошинському районі, вулиця Пушкіна у Деснянському районі та бульвар Володимира Висоцького на Троєщині збережуть свої назви.

Водночас у місті перейменують вулицю Пушкінську на честь Євгена Чикаленка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владислав

28 червня 2022, 09:04

Еще не разрушен, а уже клянчат. Хороший повод для распила. Древесина уже была обработана необходимым. Если калибр попадет то там не реставрировать, строить с нуля надо будет.

Київ 1334

28 червня 2022, 08:53

А держава хіба не повинна виділяти на це кошти?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися