Жданов: загроза вторгнення Білорусі існує, чекати на напад потрібно після 1 липня

Відомий український військовий експерт Олег Жданов заявив про збереження загрози вторгнення з боку Білорусі найближчим часом

Відомий український військовий експерт Олег Жданов заявив про збереження загрози вторгнення з боку військ Білорусі найближчим часом – ймовірність становить 50/50. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав журналістам в ефірі національного телемарафону.

За його словами, у Білорусі йде підготовка до можливого вступу у війну проти України, а 1 липня відбудеться саміт ОДКБ, до якого такий наказ точно не віддаватимуть.

Він зазначив, що російський диктатор Володимир Путін робитиме все можливе, щоб змусити Олександра Лукашенка безпосередньо вступити у війну проти України. Жданов заявив, що у Москві вважають, що вступ Білорусі у війну дозволить відкрити другий фронт для відтягування українських сил.

Нагадаємо, що російські окупанти посилюють свою військову присутність у Гомельській області Білорусі, яка межує з Київською, Чернігівською та Житомирською, та частково, Рівненською областями України. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Відомо, що керівники організацій та установ у Гомельській області отримали попередження про те, що до регіону повернуться підрозділи російської армії.

Водночас російські окупанти планують посилити чисельність оперативно-тактичної авіації, для чого заплановано переліт десяти літаків на аеродром Барановичі у Брестській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися