Гроза, град та шквальний вітер: у Київській області очікується різке погіршення погоди

На території Київської області 29 червня прогнозується різке погіршення погодних умов.

На території Київської області 29 червня прогнозується різке погіршення погодних умов – очікуються пориви шквального вітру, гроза та град. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київської обласної військової адміністрації у соціальних мережах.

Відомо, що згідно з прогнозами Українського гідрометцентру, вдень 29 червня очікуються грози, а в окремих районах Київської області — град та пориви шквального вітру зі швидкістю 15-20 метрів за секунду.

Оголошено перший (жовтий) рівень небезпеки. Жителів області закликали бути обережними, під час поривів вітру щільно закривати вікна, а на вулиці триматися подалі від дерев, рекламних конструкцій та ліній електропередач.

Нагадаємо, що яскраву погоду з грозою та дощем прогнозують синоптики у Києві та вночі та вдень у четвер, 30 червня. Температура повітря вдень – до 30 градусів, уночі – до 19 градусів. У п'ятницю, 1 липня, опади у столиці не прогнозують. Погода в цей день буде хмарною з проясненнями.

Минулого тижня у Києві через грозу та штормовий вітер зафіксували понад сотню пошкоджених дерев . Після обстеження територій комунальники виявили два десятки повалених дерев та понад 80 пошкоджених негодою. Найбільше постраждали зелені насадження у Святошинському, Шевченківському та Солом'янському районах Києва.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися