У Києві планують встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту

У столиці можуть заборонити публічне використання російськомовних книг, фільмів та музики

У Києві планують встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту, а саме на пісні, книги й фільми. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській раді у Фейсбуці.

Депутати зазначили, що встановлення мораторію може допомогти захистити інформаційний простір України від гібридного впливу РФ, що має на меті знищення ідентичності українського народу, його історії, звичаїв і національної культури.

"Необхідно заборонити публічне використання та демонстрацію російськомовного культурного продукту. Зокрема, це - російські книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, аудіопродукція, твори та документи на новітніх носіях інформації, вистави, концерти, культурно-освітні послуги", - повідомив депутат Київської міської ради Вадим Васильчук.

У повідомленні зазначається, що встановлений мораторій на російськомовні культурні продукти діятиме, поки вся Україна не буде звільнена від окупантів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", росіянина, який ховався від Інтерполу, затримали у Києві. Громадянин Росії переховувався в Україні від литовських правоохоронців. За тяжкі злочини, пов’язаними з фінансовими оборудками, чоловіка оголосили у міжнародний розшук. Росіянин намагався легалізуватись у Хмельницькому, але в нього не вийшло. Тоді чоловік втік до Києва, де його і затримали контррозвідники СБУ. Українські правоохоронці перевіряють затриманого на причетність до скоєння злочинів в Україні. Окрім того, вирішують питання щодо екстрадиції іноземця.

Також "Коментарі" писали, що у Ворзелі ремонтують психоневрологічну лікарню. У Київській обласній психоневрологічній лікарні №2 у Ворзелі під час окупації населеного пункту перебували російські військові. Внаслідок мародерства росіян лікарня залишилась без комп’ютерів, була пошкоджена опалювальна система, знищені вікна та вхідні двері. У медичному закладі вже розпочали відновлювальні роботи. Наразі триває заміна пошкоджених вікон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися