Кличко розповів про водіїв, які рятували людей з передмість Києва (ФОТО, ВІДЕО)

Чоловіки врятували сотні людей

Мер Києва Віталій Кличко розповів історію столичних водіїв, які рятували людей з передмість столиці під час повномасштабного вторгнення російських військ. Відео Київський міський голова оприлюднив на своїй  сторінці у Facebook, передають "Коментарі".

В рамках проєкту "ЛюдиТвогоКиєва" мер столиці Віталій Кличко розповідає про тих киян, які забезпечують безпеку та комфорт мешканців міста та передмість Києва. Цього разу Кличко розповів про двох водіїв комунального підприємства "Київпастранс". Це співробітники автобусного парку №8, що на Лук’янівці, —  63-річний Анатолій Жереб та 46-річний Андрій Федоров.

"Від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів чоловіки здійснили не один евакуаційний маршрут для порятунку цивільного населення з Бучі, Гостомеля та Ворзеля. Кожен з них врятував життя щонайменше сотні українців", — повідомив Кличко.

За словами мера Києва, Анатолій Жереб працює водієм понад 30 років, а Андрій Федоров – понад 20 років. До війни чоловіки обслуговували міські маршрути "Залізничний вокзал – Харківська", "Деміївська – "Залізничний вокзал", "Деміївська-Васильківська", а також один з маршрутів на Троєщині.

"Ризикуючи своїм життям під обстрілами окупантів Анатолій Жереб отримав поранення – неподалік його автобусу розірвався снаряд. А Андрій Федоров допоміг колезі – витягнув його з автобусу та відвіз до найближчої швидкої", – розповів Київський міський голова.

Столичні водії кажуть, що хоч трохи, але побували на війні.

"Дванадцять автобусів кожного дня відправляли на Білогородку. В колону збирали, з супроводженням ДСНС, карет швидкої допомоги. Супроводжувала нас поліція до останнього блокпосту української армії. Ми до цього вивозили з Бучі, де лікарня. Ми з лікарні вивозили. Там, де церква, де поховані люди. На ношах приносили неходячих людей. Тоді всі автобуси завантажені йшли", — згадує водій КП "Київавтотранс" Андрій Федоров.

Евакуювали водії людей й з Гостомелю, де потрапили під черговий обстріл. Подробиці про історію порятунку людей та столичних водіїв дивіться на відео.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися