Боєць тероборони Києва став героєм картини французької художниці (Фото)

Боєць територіальної оборони української столиці став героєм картини відомої французької художниці Фанні Лешевальє

Боєць територіальної оборони української столиці став героєм картини відомої французької художниці Фанні Лешевальє. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба 112 бригади територіальної оборони Києва на сторінках у соціальних мережах.

Відомо, що французька художниця Фанні Лешевальє випустила серію картин, присвячених війні в Україні. У такий спосіб вона підтримує український народ, героєм однієї із картин став боєць української тероборони.

Нагадаємо, що перший річковий дивізіон з'явився у складі Військово-морських сил ЗСУ. Наразі військові несуть службу на Дніпрі та його притоках на півночі України. Таку заяву зробив командувач Військово-морськими силами ЗСУ віце-адмірал Олексій Неіжпапа.

Як повідомив Неіжпапа, розпочали роботу з формування цього дивізіону ще на початку весни, коли частину річкового флоту було передано військовим.

"По суті, на річкові катери поставили озброєння, і тепер вони належать ВМС України. Як пояснюють військові моряки, хоча ці судна не нові, але дуже добре показують себе на річках", - заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ.

Створити такий військовий річковий флот було необхідно з огляду на близьке сусідство з Білоруссю, яка має річковий дивізіон і флот на самому кордоні з Україною - у Пінську та Лоєві. Тому зміцнити північ держави таким комплексом сил було важливо.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися