Буданов розповів, чи існує сьогодні загроза з боку армії Білорусі

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, чи становить сьогодні загрозу для України армія Білорусі

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, чи є сьогодні загрозою для України армія Білорусі. Про це стало відомо із інтерв'ю воєначальника, яке він дав журналістам видання РБК-Україна.

За його словами, на кордоні Білорусі та України знаходиться мізерна кількість російських військ, нарощування військ для створення загрози на сьогоднішній день немає. Навчання армії Білорусі генерал назвав плановими заходами, про які було відомо за два з половиною місяці на початок перших дій.

Він зазначив, що на даному етапі загрози з боку білоруської армії для України не існує, і вона не з'явиться у найближчій перспективі. Буданов наголосив, що якщо загроза з боку Білорусі з'явиться, то Україна одразу про це знатиме.

Нагадаємо, що у прикордонних регіонах зберігається загроза вторгнення білоруської армії до України, проте військовий наступ із Білорусі зараз малоймовірний. Про це в ефірі телемарафону розповів голова Київської міської воєнної адміністрації (КМВА) Микола Жирнов.

За його словами, у Брянській та Курській областях Росії ознак формування російських військ не спостерігається, крім розміщених там артилерійських підрозділів. Однак Російська Федерація може використати для повторної атаки на Київ територію Білорусі.

"Кілька батальйонів армії Білорусі посилюють кордон з Україною у Гомельській та Брестській областях, проте наступальних формувань немає. Росія від своєї агресивної мети володіти всією територією України не відмовилася. Київ як столиця є пріоритетною метою для захоплення російськими військами", - сказав Жирнов.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися