Показники забруднення повітря в Києві перевищені по трьом речовинам

Погода не дозволяє розсіятися шкідливим речовинам

У Києві кількість шкідливих речовин в повітрі перевищено за трьома з п'яти показників. Про це в середу, 23 вересня, повідомляє прес-служба ДСНС.

Так, згідно з результатами досліджень стаціонарних постів спостереження Центральної геофізичної обсерваторії станом на 13:00 22 вересня у Києві перевищення зафіксовано за змістом:

діоксиду сірки (SO2) - показники склали 0,008-0,064 при гранично допустимій нормі концентрації 0,050;

діоксиду азоту (NO2) - від 0,01 до 0,20 при нормі концентрації 0,04;

формальдегідів - від 0,002 до 0,004 при допустимій нормі 0,003.

Перевищень не зафіксовано за двома показниками:

вміст завислих речовин в повітрі - від 0,10 до 0,20 при гранично допустимій концентрації 0,5;

вміст оксиду вуглецю (CO) - 0-1 при допустимому показнику 3.

Відзначається, що характер погоди 23 вересня не сприяє розсіюванню, а нічна приземна інверсія сприяє накопиченню шкідливих домішок в приземному шарі повітря.

Як повідомляв портал "Коментарі",  у Київраді прийняли рішення створити власну систему моніторингу, яка буде оцінювати рівень забруднення і вміст шкідливих речовин в повітрі, оскільки раніше доводилося покладатися на результати вимірювань сторонніх джерел. У нову систему контролю увійдуть 27 стаціонарних постів і пересувна станція, яку можна наблизити до джерела викидів, щоб здійснити забір проб. Дані планують оперативно публікувати на міському порталі. Користувачі Мережі зможуть бачити реальну картину стану повітря.

Читайте также