У Києві демонтували пам'ятні знаки на честь комуністичних діячів (Фото)

В українській столиці демонтували дві пам'ятні дошки на честь комуністичних діячів

В українській столиці демонтували дві пам'ятні дошки на честь комуністичних діячів Юліуса Фучика та Василя Тупікова. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікували на офіційній сторінці громадської ініціативи Декомунізація. Україна у соціальних мережах.

Відомо, що за результатами голосування місцевих жителів вулицю Юліуса Фучика у Києві перейменують на честь Карла Чапека, а вулицю Генерала Тупікова на вулицю Андрія Мельника.

Нагадаємо, що нещодавно в українській столиці завершилося голосування громадян щодо перейменування вулиць та інших топонімів, назви яких були пов'язані з Росією. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київської міської ради на офіційному сайті.

За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, влада столиці разом із громадою закінчує процес дерусифікації міста, щоб нівелювати культурний вплив РФ. До голосування увійшли 296 об'єктів у місті, які обрала експертна комісія.

Мешканці столиці та громадяни України віддали понад 6,5 мільйонів голосів за нові назви вулиць, провулок, бульварів, проспектів та площ. Результати голосування було передано на розгляд експертної комісії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися