У Києві планують масштабну реконструкцію застарілих житлових будинків: подробиці

В українській столиці планують провести масштабну реконструкцію застарілих житлових будинків

В українській столиці планують провести масштабну реконструкцію застарілих житлових будинків, які практично вичерпали свій ресурс з експлуатації. Про це стало відомо з повідомлення видання "Вечірній Київ", яке воно опублікувало з посиланням на засідання постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин.

Відомо, що житлові будинки вимагають реконструкції через зношеність інженерних мереж, непристосованість для маломобільних людей та невідповідність нормам ізоляції. Один із депутатів заявив, що вже розроблено програму комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду у Києві.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко показав відео із житлового будинку у Святошинському районі, який постраждав від російських обстрілів, і заявив, що його буде відновлено за сучасними стандартами. До опалювального сезону планується завершити відновлювальні роботи в 11 багатоповерхівках, заявив Кличко на своїй сторінці у Facebook.

"У значно пошкодженому внаслідок влучення російської ракети 16-ти поверховому житловому будинку у Святошинському районі розпочали відновлювальні роботи. Обстеження технічного стану будинку, експертизи виявили, що несучі конструкції будівлі не пошкоджені. І будинок може бути відновлений. Тут сьогодні вже виконують роботи з демонтажу окремих елементів, вивезення будівельного сміття та пошкодженого майна мешканців. А також розробляємо проектно-кошторисну документацію для ремонту або заміни пошкоджених конструкцій. Відбуваються роботи та щодо відновлення електро- та газопостачання. Будинок утеплять та відновлять за сучасними стандартами", – заявив Кличко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися